Porto, Portugali – Matkaopas

Geplaatst door

De stad Porto is gebouwd op steile heuvels rond de monding van de rivier de Douro aan de westkust van Portugal. Doordrenkt van geschiedenis Oporto is een ideale vakantiebestemming voor het hele jaar door voor bezoekers die meer willen dan alleen zon en strand.

De historische stad Porto biedt een breed scala aan architectuur, een 12e-eeuwse kathedraal, oude kerken, de Maria Pia-brug die werd gebouwd door Eiffel (van de bekendheid van de Eiffeltoren in Parijs) en ooit de langste boogbrug ter wereld, aan de waterkant. en cafés, winkels, parken en tuinen. Als het op ontspanning aankomt, heeft Oporto tal van traditionele tavernes en restaurants waar u kunt genieten van lokale gerechten, vis- en zeevruchtengerechten en een aantal lokale vinho verde. Geniet van wat winkelen in de traditionele winkels van de stad en de overdekte markt of neem een ​​kijkje in een cultuur, waaronder kunst, meubels en keramische musea, theaters en galerieën.

Beklim de barokke Torre dos Clerigos voor een prachtig panoramisch uitzicht op de oude stad en een niet te missen fotografische gelegenheid. Bezoekers beklimmen 240 treden naar de top van dit iconische oriëntatiepunt! Een vakantie in Porto is niet compleet zonder een wandeling over de tweelaagse Dom Luis-brug naar de buitenwijk Vila Nova de Gaia, waar u de beroemde port-wijn-lodges op de ene bank en de Ribeira aan de andere vindt.

Een vakantie naar Portugal zou niet compleet zijn zonder een dag of twee op het strand. De meest populaire badplaatsen in de buurt van Porto zijn de Atlantische resorts Foz, Vila Cha, Povoa de Varzim, Santo Tirso en Cabadelo in het noorden en Esmoriz, Espinho (een lang gouden strand met een casino) en Cortegaca (uitstekend om te surfen) naar het zuiden.

Het nachtleven concentreert zich voornamelijk op het oude riviergebied van Cais da Ribeira, de studentenbars van Cordoaria en ook de meer trendy bars, clubs, art-decokoffie en slimme restaurants.

Porto heeft tussen juni en september lange hete zomers met bijna ongebroken zonneschijn. De lente en de herfst zijn warm met veel zon en een ideaal moment om te cruisen op de rivier de Douro en de vele historische plekken die Oporto te bieden heeft te verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *